1 hour for me

1 hour for me

2017. február 10. Delhi - Raj Ghat (Gandhi emlékmű), Akshardham Temple

2017. február 10. - n_k

Ma lazára fogtuk és nem vittük a nagy fényképezőt, hogy ne a táskára kelljen figyelni.

Reggeli után Gandhi emlékműve felé vettük az irányt. Kinéztem a helyszínhez legközelebb eső metrómegállót, majd onnan tuktukkal vitettük el magunkat. (New Delhi station - Raj Ghat tuktukkal: 100 rúpia) 

img_2619.JPG

img_2625.JPG

img_2633.JPG

screen_shot_2017-02-10_at_20_20_03.png

img_2637.JPG

img_2645.JPG

Az emlékmű körejárása után újra tuktukra pattantunk (Raj Ghat - Barakhamba megálló: 100 rúpia), majd a Barakhamba megállótól metróztunk az Aksardham megállóig. Ahogy kiléptünk a megállóból egyből letámadtak a tuktukosok, de továbbálltunk és mivel az épület sarkától nem láttuk a templomot (a metróról messzebbnek tűnt) visszamentünk és 50 rúpiáért vittek el minket. (gyalog is megközelíthető, de ez igazán csak visszafelé esett le, amikor nem azzal ment el a tuktukon töltött idő nagy része, hogy visszaforduljon a templon irányába). A lényeg, hogy a metrótól sétálva pár perc alatt megközelíthető az emlékmű.

Az Akshardham templomba sajnos nem vihettünk be fényképezőt, így onnan nincsenek saját képek... De eddig ez tetszett a legjobban, még a Taj Mahalnál is...

A templom gyönyörű, sokkal nagyobb hatással volt ránk, mint a Taj Mahal. A templomba a belépés ingyenes, a templom melletti épületegyüttesben kapott helyet egy 3 állomásból álló kiállítás, ami Swaminarayan életét mutatja be.  Belépő a kiállításra 170 rúpia/ fő.

Képek, info és video a templomról:

http://www.akshardham.com

https://www.youtube.com/watch?v=69PIMDGv4Bg

Miután körbejártunk mindent visszametróztunk és körbejártuk a Connaught Place teret. A tér Delhi egyik legnagyobb pénzügyi, kereskedelmi és üzleti központja. A tér három koncentrikus körből állú gyűrűből áll és több sugárút is indul innen. A belső körön számos üzlet várja a vásárolni vágyókat, köztük ismert márkák üzletei is. Kiszemeltünk egy közelinek tűnő piacot, ahol gondoltam beszerezhetünk pár szuvenirt és megvolt az bedőlés a helyi ügyeskedőknek, de au indiai fűszerek megvannak... :) Már akkor elég éhesek voltunk, mikor a térre értünk, de nyertünk egy kis időt egy zacskó chips-sel és csokis keksszel. Tartva magunkat az eredeti elhatározáshoz, hogy kajával biztosra megyünk,  vissza indultunk a hotel felé. Még tegnap kinéztük a hotel egyik éttermét, de meglepetésünkre tele volt és nem kaptunk asztalt, így egy másik európai és indiai ételeket kínáló éttermbe, a Pluck-ba ültünk be. Nem vártunk tőle sokat, de lenyűgözött minket a vacsora. 

Üdvözlő falatka

img_2648.JPG

Saláták a hotel saját kertjéből:

img_2649.JPG

Bárány trilógia:

screen_shot_2017-02-10_at_21_05_45.png

Tandori csirke canneloni tésztábaba töltve:

img_2652.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://1hourforme.blog.hu/api/trackback/id/tr2312243366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása